• This project was completed for a modest budget but still includes nice details and lighting.

  • h

    This home is approached from above, so creating an iconic roof form was a natural solution. The foundation and some main floor framing of the previous home was left in place. Autos now drive onto a concrete slab poured on the original kitchen floor.

  • h

    If this looks steep to you, it is. The lower level is designed to be finished in the future. The 1800 sf of finished area has been designed for passive heating and cooling.

  • The view from the kitchen sink (which is even prettier with snow or in the other three seasons).

  • The master bathroom is also a calm respite from the cruel outside world. Eventually, there will be a towel on that rack and an insulated blind in the recess above the window.

  • The guest bathroom is a little spicier, with warm colors and a dramatic black vanity. All of these materials were purchased on the internet at significant savings over retail.

 Before
Back Forth

Before

Thin House

For some reason, we design a lot of homes on really steep lots. This one is approached from above, so creating an iconic roof form was a natural solution for the site as well as a simple way to take in the spectacular views. The foundation and some main floor framing of the previous home was left in place. Autos now drive onto a concrete slab poured on the original kitchen floor.

The deck and entryway have a cantilevered roof for shading and weather protection. The deck wraps around to take advantage of the feeling of flying over in a plane, but does not block the view from the kitchen sink. The heated area of this house is only a little over 1800 square feet. It has been designed for passive heating and cooling. The lower level is designed to be finished at a future date.

  • Date March 3, 2017
  • Tags Remodels