• Layers of planes of different thicknesses define the street façade and the sequence of arrival to a private entryway.

  • Two screen walls help to create a series of more private spaces.

  • As one approaches, the owners’ favorite bulldog painting becomes visible inside the entry.

  • The bulldog painting, with a matching sectional in the living room beyond and Stella in the foreground.

  • View of the back yard showing left to right the studio, kitchen, dining room, living room, and main bedroom. These spaces all connect to the outdoor entertainment spaces.

  • Free standing walls create opportunities for art display while the south facing clerestory windows bring in playful sunlight all day long.

  • The dining room and kitchen with a large door opening to the backyard terrace.

  • Close up of the Bulthaup kitchen.

  • Close up of the Bulthaup kitchen looking into the backyard.

  • The backyard terrace with two-sided fireplace going through into the living room.

  • Playful master bath vanity that appears to float above the ground.

  • The exterior at dusk.

 Before
Back Forth

Before

Gallery House

This energy efficient, minimalist home was designed around the owners’ desire for privacy, efficiency, abundant daylight and the ability to age comfortably on one level. It is also a showcase for their modern art. High windows let south sunlight in for most of the day. Arcadea designed with these priorities in mind and took the project through permitting and construction. The builder, Drew Lindsey of Hammerwell, Inc. worked closely with one of the owners to select interior materials and with the placement of the art. The owners had used Kitchen Distributors, Denver, in their previous home and were pleased to use them again to install a Bulthaup kitchen.

  • Date July 27, 2021
  • Tags