• Layers of planes of different thicknesses define the street façade and the sequence of arrival to a private entryway.

  • Two screen walls help to create a series of more private spaces.

  • As one approaches, the owners’ favorite bulldog painting becomes visible inside the entry.

  • The bulldog painting, with a matching sectional in the living room beyond and Stella in the foreground.

  • Free standing walls create opportunities for art display while the south facing clerestory windows bring in playful sunlight all day long.

  • A detail of the living room art display wall.

  • The dining room and kitchen with a large door opening to the backyard terrace.

  • Close up of the Bulthaup kitchen.

  • Close up of the Bulthaup kitchen looking into the backyard.

  • The backyard terrace with two-sided fireplace going through into the living room.

  • Playful master bath vanity that appears to float above the ground.

  • Details of the glass mosaic tile and backlit mirrors.

  • The exterior at dusk.

 Before
Back Forth

Before

Gallery House

One of the owners of this minimalist home is a fine artist who needed a tranquil, day lit space to show off her beautiful art collection, including her own sculptures. She was very involved in the design of the interior spaces and details and selection of materials. Her favorite painting of a bulldog features prominently in the entry and can be seen once inside the screened approach. The main spaces were conceived as a gallery for art display, as well as a place with a strong open connection to a covered outdoor terrace and backyard space to the north. Clerestory windows let south sunlight in for most of the day. KD, Denver was also involved in designing the kitchen and living room display.

  • Date July 27, 2021
  • Tags Homes