• h

    This remodel of a 1980's downtown Boulder condo created a beautifully sky-lit live-work space. The stairway now occupies what was an enclosed lightwell and becomes the organizing element of the space.

  • h

    The stairs have open risers and the sides of the stairwell are lined with translucent panels to allow light to filter down into the adjacent spaces.

  • h

    Dark wood ceiling beams and decking were painted white and the sunken sitting room was raised to the same height as the kitchen to allow for a more flexible space with more comfortable proportions.

  • h

    The kitchen is filled with light birch cabinets and stainless steel appliances. The wall that is shared with the stairway on the left has shelving with translucent panels behind.

  • h

    The sunken living room was raised to create a much simpler spatial flow and more usable floor space. A leaky sun-room that did not get much sun was also replaced with new windows in the dining room.

  • h

    The free standing shower enclosure is curved and lined with glass tile so that no shower doors are required.

 Before
Back Forth

Before

Light Well

This remodel of a 1980’s downtown Boulder condo created a beautifully skylit live-work space. The stairway now occupies what was a series of enclosed light shafts and becomes the organizing element of the space. It is lined with translucent panels to allow light to filter down into the adjacent spaces.

Dark wood ceiling beams and decking were painted white and the sunken sitting room was raised to the same height as the kitchen to allow for a more flexible space with more comfortable proportions.

The free-standing shower enclosure is curved and lined with glass tile so that no shower doors are required.

 

  • Date March 5, 2017
  • Tags Remodels