• h

    The front entry mimics the tower and flume of old mining technology. The Before tab shows a 3D model during design.

  • Solar electric roof panels collect sun energy and roof gutters and a cistern collect rainwater.

  • The fireplace and boiler chimneys beyond, the timber frame, and timber and steel trusses create an industrial feel.

  • Up-lights at the perimeter of the ceiling provide indirect ambient lighting.

  • Timbers are constructed in the same way as they have been for centuries.

  • After entering the home or coming up the stairs the rooms are all connected spaces.

  • The entryway has a tall timber frame with windows framing view of the hillside. The dining room has nice views over the valley.

  • The master bedroom and bath are tucked away at the far end from the living room, but still open onto a raised deck facing south toward the valley view.

 Before
Back Forth

Before

Mine House 1

The forms of this house borrow from mining structures, as if an old mine had been converted into a house. There is an abandoned mine just a few yards away on this property. This house is designed to be near net zero in its energy consumption and also harvests rain water for irrigation.

  • Date April 8, 2017
  • Tags Homes