• h

    This remodel of a 1980's downtown Boulder condo created a beautifully sky-lit live-work space. The stairway now occupies what was an enclosed lightwell and becomes the organizing element of the space.

  • h

    The stairs have open risers and the sides of the stairwell are lined with translucent panels to allow light to filter down into the adjacent spaces.

  • Daylit stairs create continuity for the whole apartment.

  • h

    Dark wood ceiling beams and decking were painted white and the sunken sitting room was raised to the same height as the kitchen to allow for a more flexible space with more comfortable proportions.

  • h

    The kitchen is filled with light birch cabinets and stainless steel appliances. The wall that is shared with the stairway on the left has shelving with translucent panels behind.

  • h

    The sunken living room was raised to create a much simpler spatial flow and more usable floor space. A leaky sun-room that did not get much sun was also replaced with new windows in the dining room.

  • h

    The free standing shower enclosure is curved and lined with glass tile so that no shower doors are required.

  • This is a building in Chicago, with beautiful Art Nouveau/ Prairie Style/ Vienna Secessionist influences.

  • We redesigned a renovation of all four levels. This third floor is a mini-conference center and accommodates overnight guests.

  • This fourth floor is a high-end apartment.

 Before
Back Forth

Before

Light Well

This project is also in the Remodels section. It is a total makeover of a downtown Boulder condo where a series of enclosed light shafts are replaced with a skylit stair to create a beautiful live/ work space.

The second, Chicago Renovation, is also in the Commercial section. It is a stately building near Lincoln Park built around 1908. There are different uses on each of four floors, the upper two: a conference center and a high-end apartment.

  • Date February 5, 2017
  • Tags Multi-Family